Україна

В Укренерго повідомили про шахраїв, які діють від імені компанії


В Укренерго повідомили про шахраїв, які діють від імені компанії

Зафіксована розсилка листів з вірусом зі сторонніх адрес начебто від імені НЕК Укренерго. У компанії попереджають, що листи від шахраїв можуть містити віруси.

Пресслужба Укренерго повідомляє про виявлену фішингову розсилку нібито від її імені і просить уважно перевіряти, звідки приходять такі листи.

“Зафіксована розсилка листів з вірусом зі сторонніх адрес начебто від імені НЕК Укренерго. На фото зразок небезпечних листів, які шахраї намагаються розсилати нашим підрядникам та контрагентам начебто від імені Укренерго. Будь ласка, будьте уважні! Такі листи можуть містити вірус”, – попереджають в Укренерго.

У НЕК звертають увагу на ознаки фальсифікації:

“Лист відправлено не з офіційної адреси. Всі співробітники НЕК Укренерго користуються поштою тільки з доменом @ua.energy . Якщо вам прийшов лист від нашої компанії з іншого домену – видаляйте, не відкриваючи! ДП Укренерго не існує. Офіційна назва нашої компанії, яка використовується в діловому листуванні, – НЕК «Укренерго». До 2019 року використовувалась офіційна назва ДП НЕК Укренерго”, – пояснює пресслужба компанії.

Укренерго звертаю увагу також на мову повідомлень і на використані в них імена.

“Бухгалтер Елена Витальевна – фейк без прізвища. Співробітники НЕК Укренерго не ведуть листування без зазначення повних даних відправника і, тим більше, російською мовою!” йдеться у повідомленні.

Зазначається, що НЕК Укренерго вже звернулася до правоохоронних органів з прохання знайти шахраїв, і просять уважно перевіряти всі адреси, з яких надходять листи нібито від НЕК Укренерго. Офіційний домен компанії – @ua.energy.

Раніше повідомлялося, що викрито шахраїв, які ошукали “інвесторів” з ЄС на сотні тисяч євро.

Шахрайські схеми: де на нас чатують тенета аферистів

В Україні зафіксовано рекордну активність шахраїв

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button