Україна

В Укренерго анонсували “хороші новини” щодо світла


В Укренерго анонсували хороші новини щодо світла

Дефіцит в енергосистемі буде поступово зменшуватись у серпні-жовтні, якщо не буде нових масштабних атак Росії.

Вже незабаром в Україні зменшаться обсяги відключень світла. У серпні-жовтні їх може не бути взагалі, сказав голова Укренерго Володимир Кудрицький в інтерв’ю Суспільному.

“Звичайно, що є проблеми з дефіцитом, але з хороших новин: через пару тижнів ми очікуємо покращення ситуації, тому що буде збільшений обсяг генерації, вийдуть з ремонтів деякі генеруючі потужності, деякі блоки на електростанціях”, – заявив він.

За словами Кудрицького, дефіцит трохи зменшиться, а протягом серпня буде поступово зменшуватись в вересні і в жовтні, якщо не буде нових масштабних атак Росії.

“У нас є досить непогані шанси пройти цей період або без відключень, або з радикально меншими відключеннями, ніж зараз”, – вважає він.

Кудрицький нагадав, що весною в Україні половина генерації була пошкоджена або знищена.

“Будь-яка інша енергосистема в цій ситуації просто би сколапсувала, просто би був повний блекаут на тижні або місяці”, – додав очільник Укренерго.

Нагадаємо, у понеділок в Україні діють цілодобові графіки відключення електроенергії. У пікові години одночасно відключатимуть половину споживачів.

Раніше енергетики прогнозували, що липень стане найважчим періодом для енергосистеми України. Саме у цей час енергоблоки АЕС проходять планові ремонти.

У свою чергу прем’єр-міністр Денис Шмигаль анонсував, що тривалість відключень незабаром зменшиться.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × two =

Back to top button