Світ

Азербайджан відправив в Україну чергову партію гумдопомоги

Азербайджан відправив в Україну чергову партію гумдопомоги

Фото: twitter.com/azertacru

Азербайджан передав Україні електрообладнання

Конвой з 14 вантажівок доставить 555 тисяч метрів електричних кабелів та проводів для відновлення стійкого електропостачання.

З Азербайджану до України відправили партію електрообладнання в межах гуманітарної допомоги, затвердженої азербайджанським президентом. Про це 30 жовтня повідомило агентство Azertag.

Зазначається, що з території Сумгаїтського технологічного парку вирушив конвой з 14 вантажівок, які везуть понад 555 тисяч метрів електричних кабелів та дротів.

Гуманітарний вантаж, підготувало Міністерство енергетики країни відповідно до розпорядження президента Ільхама Алієва від 17 липня 2023 року. Його надіслали “для підтримки заходів щодо відновлення стійкого електропостачання територій, які постраждали від поточної ситуації в Україні”.

За даними агентства, чергові частини допомоги загальною вартістю 7,6 мільйона доларів, яка підготовлена відповідно до заявок Києва, планують відправити найближчим часом.

Загальний обсяг гуманітарної допомоги від Баку, включно з коштами для відновлення та реконструкції, становить понад 33 мільйони доларів.

Раніше повідомлялося, що Азербайджан розширить пакет допомоги Україні.

Вірменія вперше з початку війни відправила в Україну гумдопомогу

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button