Україна

В Україну відправили першу партію китайської вакцини від коронавірусу

В Україну відправлено першу партію вакцин проти COVID-19 з Китаю. Про це повідомляє Посольство України в Китаї.

«Завдяки наполегливим зусиллям Посольства 25 березня в Україну було відправлено першу партію із замовлених Україною 1,915 млн. вакцин проти COVID-19 «CoronaVac» виробництва китайської компанії Sinovac Biotech», – говориться у повідомленні.

В Посольстві зазначили, що дана інактивована вакцина, що була 10 березня зареєстрована МОЗ України, пройшла усі етапи клінічних досліджень, офіційно підтвердивши її ефективність і безпечність, і наразі вже широко застосовується для захисту населення від пандемії у КНР, Бразилії, Мексиці, Чилі, Туреччині, Індонезії, Таїланді, Малайзії тощо.

Раніше група компаній «Лекхім» заявляла, що перша партія вакцини проти коронавірусу китайської компанії Sinovac Biotech прибуде в Україну ввечері 25 березня.

10 березня стало відомо, що Міністерство охорони здоров’я схвалило вакцину проти COVID-19 Sinovac, якою мають щеплювати українців.

Зазначимо, що українська фармацевтична компанія «Лекхім» – один з партнерів Sinovac – має угоду з виробником на поставку 5 мільйонів доз вакцини в Україну. З них 1,9 мільйона доз – за схемою держзакупівель.

Компанія Sinovac Biotech була заснована у 1999 р. і наразі є світовим лідером у розробці і виробництві вакцин різних типів (гепатит A і Б, вітряна віспа, пташиний грип H5N1, свинячий грип H1N1, ентеровіруси тощо).

Back to top button