Україна

У Києві розпочнуть випуск препарату від коронавірусу

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький на своїй сторінці у Фейсбуці, передає 1NEWS.

Одна з вітчизняних фармкомпаній уже пройшла державну реєстрацію на субстанцію гідроксихлорохін – експериментального препарату, що входить до протоколу лікування COVID-19.

“Позитивна новина від української фарми. Як ви знаєте, багато країн заборонили експорт медикаментів, які показали ефективність при боротьбі з коронавірусною інфекцією, і перш за все забезпечують внутрішній попит. Наразі маємо рішення: фармкомпанія “Дарниця” пройшла державну реєстрацію на субстанцію гідроксихлорохін – експериментального препарату, що входить до протоколу лікування COVID-19″, – написав М. Радуцький.

Голова парламентського комітету подякував Міністерству охорони здоров’я та ДП “Державний експертний центр МОЗ України” за злагоджену і оперативну роботу, щоб дати можливість українським фармвиробникам швидко випустити на ринок необхідні ліки.

“Для мене це дуже позитивний сигнал від українського фармацевтичного ринку, – наголосив Михайло Радуцький. – Ми можемо забезпечувати українців якісними й ефективними препаратами самостійно – адже маємо майже 150 українських фармацевтичних підприємств. Та й більше – виробляти якісний продукт на експорт, нарощувати ВВП країни.

Але це згодом, наразі – триває боротьба з COVID-19, і всі зусилля докладаються у цьому напрямку”.

 

 

 

 

 

Back to top button