Україна

В Україну прибула партія тимчасових мостів від Швеції


В Україну прибула партія тимчасових мостів від Швеції

Крім Швеції, конструкції для будівництва тимчасових переправ Україні вже передали Чехія, Франція та Норвегія.

 
 
 
 
 
 
Швеція передала Україні 14 секцій понтонів, які можна комбінувати у переправи різної довжини, а також катери, які можна використовувати як понтонні переправи. Конструкції вже прибули в Україну. Про це у середу, 1 березня, повідомляє Мінінфраструктури.
 
“Від початку повномасштабного вторгнення Королівство Швеція системно підтримує Україну. Вартість лише гуманітарної та цивільної допомоги з лютого 2022 року становить 379 мільйонів євро. Серед стратегічно важливого – засоби для налагодження транспортного сполучення на деокупованих територіях”, – йдеться у повідомленні.
 
Також зазначається, що, крім Швеції, конструкції для будівництва тимчасових переправ Україні вже передали Чехія, Франція та Норвегія.
 
У міністерстві нагадали, що від початку повномасштабного вторгнення Росії на державних дорогах України зруйновано 153 мости та шляхопроводи. Відновлено проїзд через 80 тимчасових переправ.
 
Нагадаємо, раніше Швеція у рамках гуманітарної допомоги передала Україні шість катерів, які можна використовувати як понтонні переправи.
 
Також повідомлялось, що в Україну почала прибувати партія мостів із Чехії. Йдеться про 14 металевих конструкцій.
 
 
 
Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button