Події

СБУ ліквідувала у Дніпрі наркоугруповання, яке діяло «під дахом» місцевих прав…

СБУ ліквідувала у Дніпрі наркоугруповання, яке діяло «під дахом» місцевих правоохоронців

Служба безпеки спільно з ДБР та за матеріалами внутрішньої безпеки Національної поліції нейтралізували злочинну організацію, яка спеціалізувалась на масовому збуті психотропних речовин на Дніпропетровщині.

Таким чином, спецслужба та керівництво Міністерства внутрішніх справ системно протидіють проникненню оргзлочинності до лав правоохоронних органів.

За даними слідства, діяльність угруповання координували 4 посадовці одного з районних управлінь Нацполіції у Дніпропетровській області.

Злочинне угруповання налагодило продаж оптових і роздрібних партій метамфетаміну. Реалізацію психотропів здійснювали через розгалужену мережу наркодилерів на території регіону.

Крім цього, зловмисники облаштували «стаціонарний пункт» зі збуту заборонених речовин в одному з міських СТО. Там клієнтам дозволяли одразу «спробувати» придбаний «товар».

Таким чином організатори наркобізнесу щомісяця одержували більше 1,5 млн грн прибутку.

Під час комплексних заходів із залученням співробітників ЦСО «А» СБУ затримано 9 учасників злочинної організації включно зі згаданими правоохоронцями.

У результаті понад 30 обшуків за адресами проживання фігурантів, а також у місцях збуту психотропів виявлено більше 50 підготовлених до продажу сліп-пакетів з метамфетаміном та інші докази злочинів.

Наразі затриманим повідомлено про підозру за декількома статтями Кримінального кодексу України:
▪️ ч. ч. 1, 2, 3 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній),
▪️ ч. ч. 2, 3, 5 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів),
▪️ ч. 2 ст. 317 (організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Зловмисникам загрожує до 13 років тюрми з конфіскацією майна.

Back to top button