Україна

В українських містах створять центри психологічної реабілітації ветеранів війни та військових

У 2023 році буде створено сучасні регіональні центри медичного забезпечення та психологічної реабілітації для військовиків та ветеранів війни. Про це розповіла міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна, повідомила прес-служба відомства, пише 1news, посилаючись на 112ua.

“Дуже важливо, що держава активно реалізує ветеранську політику. Ми хочемо зробити пріоритетними питання психологічної та медичної реабілітації захисників України”, – зазначила керівник Мінветеранів.

Лапутіна додала, що наша система має пострадянську інерцію – з початку війни досі не створенр єдиної системи реабілітації захисників.

“Однак 13 жовтня вийшов указ президента, що передбачає створення у 2023 році сучасних реабілітаційних центрів у кожній області, які надаватимуть послуги ветеранам”, – нагадала член уряду.

Раніше Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект № 5526, яким має намір створити окремий вид спорту для ветеранів війни. “За” проголосували 226 нардепів. Законопроектом передбачається визначення на законодавчому рівні створення окремого виду спорту – спорту ветеранів війни для залучення ветеранів війни та членів їхніх сімей до занять певним видом спорту.

Back to top button