Україна

В Україні зростає захворюваність на COVID-19


В Україні зростає захворюваність на COVID-19

Головний державний санітарний лікар Ігор Кузін повідомив, що є підстави говорити про початок епідемічного сезону.

Останні кілька тижнів МОЗ реєструє поступове зростання захворюваності на коронавірусну хворобу. В середньому у тиждень фіксується по 2-2,5 тис. випадків COVID-19. Про це в ефірі програми Укрінформ: вечірній стрім повідомив заступник міністра охорони здоров`я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

“Незважаючи на те, що кількість випадків у нас суттєво зменшилася, останні кілька тижнів ми бачимо поступове зростання. Це початок епідемічного сезону. Це 2-2,5 тис. випадків в середньому за тиждень ми реєструємо. І ми бачимо, що у людей літнього віку, з важкими захворюваннями, ризик померти вищий”, – сказав Кузін.

Головний санлікар нагадав, що вакцинація проти ковіду ефективна проти тяжкого перебігу хвороби, але не захищає на 100% від інфікування. Проте вакцинована людина переносить хворобу набагато легше і без ризиків померти.

Нагадаємо, в Україні 1 липня припинив свою дію карантин та режим надзвичайної ситуації у зв’язку з пандемією COVID-19, який тривав 1193 дні.

Як заявляв раніше міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, коронавірусна хвороба не зникла, але поступово переходить до звичайних сезонних захворювань.

Вакцинацію проти COVID-19 в Україні можуть зробити обов’язкою

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button