Події

15 мобільних класів безпеки – у 10 регіонах України: UNICEF урочисто передали Мініст…

15 мобільних класів безпеки – у 10 регіонах України: UNICEF урочисто передали Міністерству внутрішніх справ України сертифікати

У цих мобільних класах безпеки діти здобуватимуть знання щодо загроз, які несуть міни та вибухонебезпечні предмети, а також дізнаватимуться правила безпеки та поведінки у таких випадках.

????“Унаслідок підриву на вибухонебезпечних предметах майже 250 людей загинули, ще близько 500 отримали поранення. Ініціатива мобільних класів безпеки має на меті вберегти людей від цієї загрози та інших викликів воєнного часу”, – наголосив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Сьогодні передано перші 15 автомобілів мобільних класів, ще 5 незабаром надійдуть.

????“Ці автомобілі поїдуть в 10 областей України та місто Київ. Вони працюватимуть саме в тих віддалених районах і громадах, де діти не можуть вчитися на денній формі навчання. У класах представлене все необхідне, що має знати дитина”, – зазначив Ігор Клименко.

???? МВС України уже підготувало 44 фахівці ДСНС та Нацполіції, які працюватимуть спільно з викладачами в цих мобільних класах безпеки. Окрім того, нині в Україні функціонують 1700 стаціонарних класів безпеки.

????Детальніше

Back to top button