Україна

В Україні знеструмлення через аномальну спеку


В Україні знеструмлення через аномальну спеку

Споживання електроенергії досягло максимальної позначки ісуттєво перевищує можливості електростанцій для його покриття.

В регіонах України сотні населених пунктів залишилися без світла через аномальну спеку. Про це повідомило Укренерго у понеділок, 15 липня.

Вказано, що сьогодні обленерго застосовують обмеження споживання протягом всієї доби.

“Через аномальну спеку в Україні та Європі, за прогнозом – споживання досягло максимальної позначки та суттєво перевищує можливості українських електростанцій для його покриття.Для компенсації дефіциту енергії в системі, сьогодні до 16:00 діятимуть три черги графіків погодинних відключень, з 16:00 до 24:00 – чотири черги”, – йдеться у повідомленні.

Енергетики нагадали, що значний дефіцит енергії в енергосистемі України – результат восьми російських масованих атак з початку року на об’єкти енергетики. Внаслідок цього країна втратила 9 ГВт виробничої потужності електростанцій. А така потужність дорівнює споживанню влітку у пікові години таких країн як Нідерланди, Фінляндія або разом Словаччини та країн Балтії.

Сьогодні Украна протягом доби імпортує електроенергію з Румунії, Словаччини, Польщіі Угорщини загальним обсягом 25 126 МВт-год, з максимальною потужністю 1336 МВт. Через аномальну спеку та зростання споживання в Європі обсяг імпорту зменшився.

Експорт не відбувається і не передбачається.

Станом на ранок залишаються знеструмленими 495 населених пунктів.Більшість з них – 446 – залишились без світла в Київській, Чернігівській, Житомирській, Тернопільській, Львівській і Рівненській областях.

Через бойові дії є нові знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській, Харківськійі Херсонській областях.

З технічних причин знеструмлювалися споживачі у Дніпропетровській, Закарпатській, Житомирській областях.

“Технічні причини відключень пов’язані із впливом спеки на високовольтне обладнання та лінії електропередачі, а також є наслідками бойових дій у прифронтових регіонах”, – уточнили в Укренерго.

Раніше повідомлялося, що липень стане найважчим періодом для енергосистеми України. Саме у цей час енергоблоки АЕС проходять планові ремонти.

У свою чергу прем’єр-міністр Денис Шмигаль анонсував, що тривалість відключень незабаром зменшиться.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button