Україна

В Україні затверджені перші проекти відновлення


В Україні затверджені перші проекти відновлення

Було сформовано перший перелік проектів відновлення територій, які одержать фінансування за рахунок коштів Фонду ліквідації.

Уряд виділить 6,6 млрд грн із Фонду ліквідації наслідків збройної агресії РФ на 159 проектів з відновлення житла та інфраструктури у Житомирській, Запорізькій, Київській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській та Херсонській областях. Про це у неділю, 18 червя,  повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

В рамках даних проектів планується: будівництво, реконструкція та аварійно-відновлювальні роботи багатоквартирних будинків, медичних закладів, шкіл та дитячих садків, об’єктів комунальної інфраструктури, а також будівництво захисних споруд цивільного захисту тощо.

“Було сформовано перший перелік проектів, які одержують фінансування за рахунок коштів Фонду ліквідації”, – сказали у міністерстві.

Відзначається, що робоча група вже розглянула 377 пропозицій заявників, узагальнених Житомирською, Закарпатською, Запорізькою, Івано-Франківською, Київською, Львівською, Миколаївською, Одеською, Полтавською, Сумською, Тернопільською, Харківською, Херсонською, Черкаською, Чернігівською та Чернівецькою обласними військовими адміністраціями.

Загальна вартість проєктів, поданих на розгляд, становила 17,9 млрд. гривень.

Віцепрем’єр-міністр із відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков на саміті міністрів транспорту G7 в Японії презентував перспективні українські логістичні проєкти. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button