Україна

В Україні запускають нові купюри в 500 гривень


В Україні запускають нові купюри в 500 гривень

Банкноти обов’язкові до приймання всіма фізичними та юридичними особами без будь-яких обмежень на всій території України.

Національний банк України випустить в обіг нову банкноту номіналом у 500 гривень. Нові гроші мають замінити зношені та пошкоджені купюри. Про це у понеділок, 24 квітня, пише сайт НБУ.

Зазначається, що в обіг надійдуть банкноти з 25 квітня 2023 року. Вони будуть зразка 2015 року. На них буде підпис Голови Національного банку України Андрія Пишного та відображення року випуску.

“Банкноти перебуватимуть у обігу разом з іншими купюрами цього номіналу попередніх років випуску та обов’язкові до приймання всіма фізичними та юридичними особами без будь-яких обмежень на всій території України”, – сказано в повідомленні.

Зауважимо, що згідно з чинним законодавством, на банкнотах розміщується підпис чинного Голови Національного банку України.

Як повідомлялося, тираж срібної пам’ятної монети Королівського монетного двору Канади у вигляді української писанки з трипільським орнаментом розкупили за один день.
 
Нагадаємо, що з початку 2023 року НБУ розпочав поступове вилучення з обігу паперових банкнот номіналами 5, 10, 20 і 100 гривень зразків 2003 – 2007 років. Ці купюри замінять на нові.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button