Україна

В Україні задумались щодо ядерної зброї – ЗМІ


В Україні задумались щодо ядерної зброї - ЗМІ

В Офісі президента порівняли інформацію Bild і пропагандистів РФ, які “вкидають в інформаційний простір однакові дурниці”.

Влада України начебто всерйоз замислюється над відновленням ядерної зброї. Про це повідомило німецькке видання Bild у четвер, 17 жовтня.

Так, експерт з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке, який працює на це видання стверджує, що мав можливість спілкування з неназваним високопоставленим українським чиновником, який заявив, що Україна не допустить ще одного “російського походу на Київ”.

За його словами, в цьому випадку буде відновлений український ядерний арсенал, від якого країна добровільно відмовилася у 90-ті роки.

“В нас є матеріали і в нас є знання. Якщо буде такий наказ, нам знадобиться лише кілька тижнів, щоб отримати першу бомбу”, – попередив цей український чиновник, який займається постачанням зброї.

За його словами, Заходу слід “менше думати про червоні лінії Росії і набагато більше про наші червоні лінії”.

Зазначимо, що сьогодні президент Володимир Зеленський у Брюсселі розповів, що під час розмови з Дональдом Трампом він заявив, що або Україна буде у НАТО, або в України буде ядерна зброя.

За словами Рьопке, ця заява Зеленського стала “ударом” і “шоком” для західниї журналістів.

Тим часом в Офісі президента заперечують інформацію Bild.

“Вже давно можна сплутати, де слова Рьопке, а де заяви пропагандистів РФ. І ті, і ті “вкидають в інформаційний простір однакові дурниці”, – заявив радник президента Дмитро Литвин.

Нагадаємо, 16 жовтня Володимир Зеленський оприлюднив План перемоги у війні з Росією. Серед його пунктів є негайне запрошення України до НАТО і розміщення на українській території неядерного пакету стримування захисту України від будь-якої загрози.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × one =

Back to top button