Україна

В Україні заарештували активи олігарха із РФ

В Україні заарештували активи олігарха із РФ

Фото: simplewine.ru

Олігарх мав активи у компанії, що виробляє мінеральну воду

Бізнесмен володів корпоративними правами у виробництві та реалізації мінеральної води. За даними ЗМІ, йдеться про Михайла Фрідмана.

 

В Україні суд заарештував активи російського олігарха в українській компанії з виробництва та реалізації мінеральної води. Про це у понеділок, 13 червня, повідомляє Бюро економічної безпеки (БЕБ).

 

Зазначається, що підприємство через кіпрські компанії належить олігарху з Росії. Власники намагалися уникнути санкцій та націоналізації. Вони планували вилучити власні активи з фіктивних угод.

 

За поданням БЕБ суд заарештував активи олігарха на суму 53,4 млн гривень.

 

У повідомленні не називається ім’я олігарха, проте, за даними видання Українська правда, йдеться про російського підсанкційного олігарха Михайла Фрідмана. Він разом із партнерами Германом Ханом та Петром Авеном володіє компанією IDS Group Ukraine, яка є “дочкою” міжнародної групи IDS Borjomi International.

 

В Україні це підприємство є імпортером мінеральної води Боржомі, яка представлена ​​брендами Моршинська та Миргородська.

 

Згідно з інформацією консалтингових агентств, у 2021 році вартість компанії становила понад 10 млрд. гривень.

 

До речі, Михайло Фрідман є уродженцем Львова, має громадянство Росії та Ізраїлю. Він – співвласник та голова наглядової ради консорціуму Альфа-Груп, куди входить великий приватний Альфа-банк.

 

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button