Україна

В Україні вводяться нові правила виробництва коньяків

З 1 січня 2019 року в Україні запрацюють нові “Правила виробництва коньяків”, інформує 1NEWS з посиланням на прес-службу Мін’юсту.

Нові правила будуть сприяти розвитку сировинної бази виноградно-виноробної галузі шляхом збільшення площ під виноградні насадження, пояснює гендиректор корпорації Укрвінпром Володимир Кучеренко.

“Це, в свою чергу, підвищить рівень соціального значення галузі та наповнить бюджети різних рівнів”, – додає він.

“Виробники ординарних коньяків України при їх виробництві щорічно будуть поступово збільшувати в них частку коньячних спиртів вітчизняного походження. Починаючи з 2019 року, мінімальна частка становитиме 15%, і до 2027 року поступово збільшиться до 85%”, – говориться в повідомленні.

Нагадаємо, минулого місяця на Закарпатті вилучили понад 1100 пляшок сурогатного коньяку.

За словами експертів, сьогодні коньяк досить часто стає предметом підробок і фальсифікату.

Однак справжній коньяк від неякісного напою завжди буде відрізняти смак.

“На жаль, ми спостерігаємо тренд, що чим м’якший коньяк 3-річної витримки, тим більша ймовірність, що це не справжній коньяк. Коньяк має насичений і трохи різкуватий смак, адже витримка на дубі насичує його дубильними речовинами”, – пояснив маркетинг-директор компанії Beverage Trading Company Олексій Безуглий.

Також, як зазначають фахівці ринку, якісний коньяк ніколи не буде занадто дешевим.

Нагадаємо, в Україні протягом першого півріччя 2018 року зросли обсяги виробництва всіх видів ковбас.

 

 

 

 

Back to top button