Україна

В Україні введуть обмеження для невакцинованих громадян

Голова парламентського комітету з питань здоров’я нації Михайло Радуцький впевнений, що Україна найближчим часом буде змушена впроваджувати обмеження для невакцинованих громадян, передає 1NEWS з посиланням на Главком.

«Україна буде змушена вводити обмеження для невакцинованих громадян. МОЗ вже анонсував, що в разі погіршення епідеміологічної ситуації працюватимуть школи, де вакциновано не менше 80% вчителів (на даний час щеплена лише половина педагогів). На мою думку, аналогічні обмеження логічно ввести для транспортників, підприємств громадського харчування і комерційних або комунальних структур, співробітники яких безпосередньо контактують з населенням. Хворий водій маршрутки інфікує ніяк не менше людей, ніж учитель», – зазначив Радуцький.

За його словами, в Україні достатньо вакцин для імунізації.

«Ми в Україні не говоримо про обов’язкову вакцинацію, ніхто не має права змушувати людину робити цю процедуру. Але цілком справедливо вимагати, щоб роботу, яка передбачає контакт з великою кількістю людей, виконували вакциновані співробітники. Ще місяць тому у нас був дефіцит препаратів для щеплення. Але позаминулого тижня ми отримали понад 2 млн вакцин, минулого – більше 2,5 млн. Вакцинація відкрита для всіх бажаючих», – написав Радуцький.

«Тепер кожен вирішує сам – дозвілля і повноцінна робота або вимушені обмеження на час чергової хвилі коронавірусу», – резюмував нардеп.

 

 

 

 

Back to top button