Україна

В Україні від коронавірусу щеплено понад 91% освітнього персоналу

На сьогодні в Україні від коронавірусу щеплено понад 91% освітнього персоналу, до якого належать не лише вчителі, але й інші співробітники освітніх установПро це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль в інтервью “Радіо Свобода”, пише 1news, посилаючись на 112ua.

“З минулого понеділка діє наказ МОЗ, яким невакциновані працівники навчальних закладів відсторонюються від роботи. Тобто якщо у нас з 100 працівників, 10 працівників усунені, то решта 90 працівників – це 100% персоналу, який допущено до роботи”, – зазначив глава уряду.

За його словами, за таких умов всі навчальні заклади в Україні – від дитячих садків до університетів – можуть працювати в очному режимі.

Далі відповідальність лежить на керівниках місцевого самоврядування, які повинні дозволити органам освіти відновити повноцінний процес навчання.

Нагадаємо, цього тижня міністерство освіти України звернулося до керівників місцевих органів влади із листом щодо відновлення очного навчання в школах.

Раніше мер Києва Віталій Кличко заявив, що столичні школярі повернуться за парти у тому разі, якщо динаміка виявлення нових випадків covid-19 буде знижуватися.

Back to top button