Україна

В Україні створюють мережу центрів психологічної реабілітації громадян


В Україні створюють мережу центрів психологічної реабілітації громадян

Центри реабілітації створюватимуть компанія Метінвест та ініціатива Глобальний договір ООН. Перший відкриється у липні у Запоріжжі.

Компанія Метінвест та ініціатива Глобальний договір ООН підписали меморандум про створення центрів психологічної реабілітації та підтримки для українців, які постраждали внаслідок війни. Про це повідомляє прес-служба Метінвесту. Підписантом меморандуму з боку Метінвесту стала гуманітарна ініціатива Рятуємо життя.

У меморандумі зазначено, що насамперед допомогу отримають мирні жителі в регіонах, де працюють підприємства Метінвесту.

Очікується, що перший центр відкриють у Запоріжжі у липні поточного року: Метінвест допоможе облаштувати та меблювати приміщення для організації центру, а також залучити психологів та персонал. ГД ООН в Україні, у свою чергу, розробить концепцію та програми психологічної допомоги, проведе навчання психологів та персоналу центру та організує його роботу, повідомили у прес-службі Метінвесту.

“Наше завдання як соціально відповідальної компанії – системно допомагати українцям долати труднощі та біль війни. Рятуємо життя спільно з партнерами вже розвиває напрями з протезування військових та цивільних, а також психологічного відновлення жінок та дітей. Тепер на часістворенняцентрів, які допоможуть мирним жителям відновитися та інтегруватись у суспільство. У нашого партнера – Глобального договору ООН в Україні – є значний досвід роботи у цій сфері”, – прокоментував підписання меморандуму генеральний директор групи Метінвест Юрій Риженков.

У свою чергу генеральний директор ДД ООН в Україні Тетяна Сахарук зазначила, що “Запоріжжя – це великий хаб для людей, які відчули на собі наслідки війни”.

“Саме тому ми з командою обрали цю локацію для відкриття першого ком’юніті-центру. Разом ми зможемо надати ще більше якісної допомоги тим, хто її найбільше потребує”, – сказала вона.

Нагадаємо, у грудні 2022 року Метінвест запустив гуманітарний проект із протезування, спрямований на людей, які не можуть за ньогосплатити. Наприкінці березня в рамках цього проекту в Україні розпочала роботу освітня онлайн-платформа База знань: Protez Hub для фахівців у галузі протезування кінцівок та постраждалих.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button