Україна

В Україні стабілізувався рівень зарплат


В Україні стабілізувався рівень зарплат

Найбільше зниження зарплат в українців відбулося у квітні та травні. З червня розпочалася стабілізація окладів, які пропонували у відкритих вакансіях.

 

З червня рівень середньої заробітної плати українців у більшості сфер стабілізувався, а восени прогнозується підвищення окладів ключовим співробітникам або поступове повернення окладів усім співробітникам до довоєнного рівня.
 
Про це свідчить аналіз відкритих вакансій порталу grc.ua за серпень.
 
За даними порталу, найбільше зниження зарплат в українців відбулося у квітні та травні. Тоді падіння середнього рівня зарплат становило від 9 до 58% залежно від професійної сфери.
 
З червня розпочалася стабілізація окладів, які пропонували у відкритих вакансіях. За даними порталу, у серпні спостерігаються незначні коливання середніх зарплат, проте їхній рівень переважно зафіксувався.
 
Високі зарплати пропонують в IT-сфері, керівникам та у сфері консалтингу. Наприклад, для IT-спеціалістів у серпні середня зарплата збільшилася на 22% і склала 92 800 грн у серпні порівняно з липнем.
 

 
У серпні керівникам у середньому пропонували наполовину більше, ніж у попередньому місяці – 81 300 грн. Збільшився і оклад для нових співробітників у консалтингу наприкінці літа: з 32 300 грн. у липні до 58 300 грн. у серпні.
 
До десятки професій із високими зарплатами у серпні потрапили також бухгалтери та фахівці з фінансів. У середньому їхня зарплата становила 27 300 грн. До порівняння, у квітні оклад бухгалтерів становив у середньому 17 500 грн. і щомісяця поступово підвищується.
 
У серпні трохи більше 20 000 грн. у середньому пропонували спеціалістам медіа-сфери та педагогам на ринку праці.
 
У серпні знизилася середня зарплата у відкритих вакансіях для HR-менеджерів до 20 000 грн. з 22 800 грн. у липні.
 
Зниження середніх заробітних плат спостерігалося і для адміністративного персоналу, у сфері продажів, автомобільному бізнесі, у сфері туризму.
 
Найнижчі заробітні плати пропонують для студентів, спеціалістів без досвіду роботи та домашнього персоналу. У серпні у цих сферах середній оклад становив від 8800 грн до 9000 грн.
 
Раніше повідомлялося про зниження зарплат українців.
 
 
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button