Україна

В Україні спростили постачання дронів та засобів РЕБ


В Україні спростили постачання дронів та засобів РЕБ

Раніше процес допуску до експлуатації безпілотників та засобів РЕБ був невиправдано тривалим.

Кабмін підтримав розроблену Міноборони постанову, яка дозволяє спрощений допуск до експлуатації та постачання безпілотників та засобів радіоелектронної боротьби РЕБ для потреб ЗСУ. Про це військове відомство повідомило у суботу, 21 жовтня.

Вказано, що тепер допуск дронів і засобів РЕБ відбуватиметься на підставі акту спільних відомчих випробувань або за результатами вивчення заявлених тактико-технічних характеристик.

Також усім державним замовникам дозволено закуповувати БПЛА та засоби РЕБ, якщо вони провели із виробниками спільні відомчі випробування.

“До цього процес допуску до експлуатації був невиправдано тривалим – вивчення технічної документації, проведення випробувань, визначення та отримання потреби від Збройних сил. Це неприпустимо під час війни”, – наголосили у Міноборони.

Відтепер Генштаб ЗСУ затверджуватиме технічні вимоги для БПЛА із зазначенням тактико-технічних характеристик, яким мають відповідати такі товари, для допуску до експлуатації.

Крім того, на Генштаб покладений обов’язок затверджувати технічні вимоги до засобів РЕБ і поточну потребу за кожним типом РЕБ.

“Раніше не було визначено строк та порядок процедур. І через це допуск до експлуатації та постачання зброї у військові частини розтягувався на місяці”, – пояснили у Міноборони.

Нагадаємо, уряд максимально спростив імпорт сировини для виробництва боєприпасів і бойових частин безпілотників. Це дозволить наростити випуск дронів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button