Україна

В Україні сповільнилось зростання промвиробництва

Загалом за півріччя Держстат також зафіксував уповільнення зростання промвиробництва до 2,1% із 2,2% за підсумками п'яти місяців

Промислове виробництво в Україні в червні 2021 року зросло на 1,1% порівняно з червнем 2020 року, тоді як у травні зростання становило 5,4%, а у квітні – 13%.

З корекцією на ефект календарних днів зростання промвиробництва минулого місяця було ще нижчим – 0,7%, – інформує 1NEWS з посиланням на Держстат.

Держстат зазначає, що порівняно з травнем цього року промислове виробництво залишилося на колишньому рівні, а з урахуванням сезонного коригування знизилося на 0,7%.

У переробній промисловості в червні-2021 проти червня-2020 зростання становило 2,0%, у видобувній промисловості та розробці кар’єрів – 2,5%, тоді як у постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря було зафіксовано спад на 5,5%.

Загалом за півріччя Держстат також зафіксував уповільнення зростання промвиробництва до 2,1% із 2,2% за підсумками п’яти місяців. Зокрема, в переробній промисловості темпи залишилися колишніми – 2,5%, тоді як у постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря знизилися з 2,9% до 1,7%, а у добувній промисловості та розробці кар’єрів зросли з 1, 2% до 1,4%.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Back to top button