Україна

В Україні скорочуються черги за закордонними паспортами

Упродовж останнього місяця черга на персоналізацію закордонних паспортів скоротилася більш як на 100 тисяч паспортів і наразі становить 572 тисячі паспортів, інформує 1NEWS з посиланням на прес-службу Державної міграційної служби.

“Незважаючи на сталий підвищений попит на закордонні паспорти, черга на персоналізацію скорочується. Це стало можливим після введення в експлуатацію на Поліграфкомбінаті “Україна” додаткової лінії персоналізації документів, яку було придбано у 2017 році. Якщо у середині березня загальна черга на персоналізацію закордонних паспортів на Поліграфкомбінаті “Україна” становила близько 700 тисяч, то ранок 16 квітня черга складала 572 тисячі”, – йдеться у повідомленні.

У ДМС зазначили, що динаміка подальшого зменшення черги та скорочення реальних строків видачі паспортів залежатиме від поточного попиту на закордонні паспорти.

“Враховуючи затримки у видачі закордонних паспортів через технічну неспроможність виробника персоналізувати закордонні паспорти в умовах підвищеного попиту, ДМС не радить будь-яким чином планувати подорож за кордон (включаючи купівлю квитків, бронювання проживання тощо), не маючи на руках діючого паспорта громадянина України для виїзду за кордон”, – уточнюється у повідомленні.

ДМС також нагадує, що будь-які пропозиції від посередників щодо надання послуг з прискорення оформлення закордонних паспортів є незаконними, і інформацію про таких “посередників” Державна міграційна служба передає до Нацполіції для подальшого реагування.

Нагадаємо, столичні правоохоронці викрили та припинили діяльність підпільної друкарні, де виготовляли підроблені медичні довідки, техпаспорти та інші документи.

 

 

 

 

Back to top button