Україна

В Україні ще 18 депутатів Держдуми РФ отримали по 15 років тюрми


В Україні ще 18 депутатів Держдуми РФ отримали по 15 років тюрми

За матеріалами СБУ до тюремного ув’язнення засуджено ще 18 російських депутатів, 73 – “на черзі”.


В Україні до тюремного ув’язнення засуджено ще 18 депутатів Держдуми РФ, матеріали стосовно ще 73 російських парламентаріїв направлено до суду. Про це повідомила пресслужба СБУ 26 липня.
 
“Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини ще 91 депутата держдуми РФ, які сприяли розв’язанню повномасштабної війни проти України. 18 із них засуджено до 15 років позбавлення волі, стосовно інших 73 російських депутатів – обвинувальні акти скеровано до суду”, – йдеться в повідомленні.
 
Встановлено, що 15 лютого 2022 року чиновники підтримали постанову про звернення до президента РФ із проханням визнати “незалежність” тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей.
 
“А вже 22 лютого вони проголосували за ратифікацію так званого договору про дружбу, співробітництво і взаємну допомогу між кремлем і терористичними організаціями “ЛНР/ДНР”. Це рішення Москва використала як формальну підставу для початку повномасштабної збройної агресії проти України”, – зазначається в повідомленні.
 
На підставі зібраних доказів суд визнав російських депутатів винними у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.
 
Оскільки наразі засуджені депутати перебувають на території Росії, то початок строку відбування покарання визначено від дня їх фактичного затримання.
 
Нагадаємо, раніше до 15 років тюрми заочно засудили сімох депутатів Держдуми РФ, які голосували за визнання “Л/ДНР”.

В Україні арештували активи російського депутата на 180 млн

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button