Україна

Фінансував Росгвардію: СБУ затримала помічника Шуфрича


Фінансував Росгвардію: СБУ затримала помічника Шуфрича

Зловмисник відповідав за юридичні аспекти оборудки, зокрема за укладання договору із структурами Росгвардії на охорону підконтрольної нардепу Шуфричу елітної нерухомості в Криму.

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного зрадника, якого підозрюють у фінансуванні Росгвардії у тимчасово захопленому Криму. Йдеться про фігуранта у справі народного депутата Нестора Шуфрича, повідомили в пресслужбі СБУ.

Повідомляється, що цей зловмисник відповідав за юридичні аспекти оборудки, зокрема за укладання договору із структурами Росгвардії на охорону підконтрольної нардепу Шуфричу елітної нерухомості в Криму.

“Таким чином усього за 3 місяці на рахунки окупантів було переведено понад пів мільйона російських рублів. Призначення платежів – надання “послуг воєнізованої охорони” об’єктів народного депутата на території півострова”,- йдеться в повідомленні.

Слідчі та оперативники СБУ затримали бізнес-партнера Шуфрича й повідомили йому про підозру у фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України. Йому загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна.

До слова, раніше Шуфрич отримав таку ж підозру.

Нагадаємо, торік 15 вересня СБУ затримала Нестора Шуфрича в його будинку в селі Козин Київської області.

Того ж дня йому повідомили про підозру вдержавній зраді.

Печерський суд Києва узяв нардепа під арешт без можливості внесення застави.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × two =

Back to top button