Україна

В Україні призовний вік має бути від 20 до 50 років – нардеп


В Україні призовний вік має бути від 20 до 50 років - нардеп

В Україні різними методами змогли підняти кількість мобілізованих. Зокрема коли прийняли закон, відразу вдалося набрати у травні більше, ніж за минулі декілька місяців.

Станом на сьогодні категорія осіб, котрих призивають до війська, є досить віковою. Про це в інтерв’ю УП заявив секретар оборонного парламентського комітету, народний депутат та нині військовослужбовець Роман Костенко.

Парламентар пояснив, що новий закон покращив мобілізацію.

“У нас був провал мобілізації, починаючи з літа 2023 року. Ми тоді провалили контрнаступ, були заміни воєнкомів. І я скажу, що в грудні нам доповідали, що в нас було менше ніж 10 тисяч мобілізованих на місяць. При тому, яких ми зазнавали санітарних втрат, здавалося, що це фініш. Потім різними методами ми змогли підняти цю кількість. Коли закон прийняли, відразу був скачок. Ми набрали в травні більше, ніж за останні декілька місяців разом. Зараз, у принципі, цей темп утримується”, – пояснив він.

Однак, за словами Костенко, досі є проблема того, що категорія осіб, котра зараз призивається, досить вікова.

“Якщо ми хочемо нормально забезпечувати бойові частини, щоб люди йшли здорові і могли виконувати бойові завдання, це має бути віковий діапазон 20–50 років”, – наголосив військовослужбовець.

Зауважимо, призовний вік в України зменшили з 27 до 25 років. ТЦК тепер викликатимуть українців, які досягли 25-річного віку для уточнення облікових даних.

Нагадаємо, переважна більшість українських громадян вважають, що мобілізація є необхідною, оскільки без неї Україна буде окупована російськими військами.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 − 4 =

Back to top button