Україна

В Україні пропонують змінити тривалість навчального року

В Україні пропонують змінити тривалість навчального року

Фото: bug.org.ua

В Україні 1499 закладів освіти пошкоджено внаслідок обстрілів і бомбардувань

Відповідний законопроект було внесено на розгляд у Верховну Раду. Також він передбачає зміну процедури ліквідації шкіл під час війни.

 

У Верховній Раді України хочуть змінити тривалість навчального року і процедуру ліквідації шкіл, повідомляє парламентська газета Голос України у понеділок, 2 травня.

 

Станом на 25 квітня в Україні 1499 закладів освіти пошкоджено внаслідок обстрілів і бомбардувань, з них 102 повністю знищено. Тому в парламенті хочуть змінити тривалість навчального року і процедуру ліквідації шкіл. Відповідний законопроект внесли на розгляд голова профільного комітету ВР Сергій Бабак і група народних депутатів. Серед іншого автори пропонують заморозити норми щодо тривалості навчального року в школах (не менше 175 навчальних днів) і наповнюваності класів.

 

Також переглянуть процедуру ліквідації або реорганізації шкіл, адже дотримання чинної законодавчої процедури може призвести до фінансування неіснуючих закладів освіти, які зруйновані війною.

 

Нагадаємо, Верховна Рада скасувала складання державної підсумкової атестації, зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), єдиного вступного іспиту і єдиного професійного вступного випробування у 2022 році. Цього року вступ у виші пройде за спрощеним механізмом. За словами міністра освіти Сергія Шкарлета, всього буде 28 спроб двічі на день, коли всі охочі абітурієнти зможуть пройти цей тест, аби вступити в заклад вищої освіти.

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button