Україна

В Україні пропонують змінити назву Грузії


В Україні пропонують змінити назву Грузії

У Верховній Раді пропонують офіційно використовувати в Україні історичну назву Грузії – Сакартвело.


У Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови про використання в Україні історичної назви Грузії Сакартвело. Картка документа під номером 9329 з’явилася на сайті парламенту.
 
У пояснювальній записці зазначається, що Тбілісі вже 15 років переконує міжнародних партнерів відмовитися від назви Грузія, яка вважається русифікованою, а саме найменування – російським.
 

Грузини просять використовувати історичну назву їхньої країни – Сакартвело.
 
“Назву Грузія використовують у світі близько 20 країн, зокрема й Україна. Більшість із цих країн, це країни пострадянського простору або ті, які зазнавали значного радянського впливу. Грузією цю державу іменують у Росії, Грузія – це імперська назва, а той же переклад Georgia – результат перекладу з російської”, – йдеться у пояснювальній записці.
 
Ініціатори постанови пояснили, що в офіційних документах від назви Грузія відмовилися вже низка країн, зокрема Південна Корея, Литва, Ізраїль та Японія.
 
“Відносини України з Грузією глибокі й багатогранні, проте одним із кроків додаткового зближення з боку України може бути, офіційне використання історичної назви Грузії – Сакартвело”, – додали ініціатори постанови.
 
Крім того, у проєкті постанови пропонується грузинський народ (грузинів) називати картвелами.

Раніше повідомлялося, що уряд Грузії цьогоріч відмовився від встановлення прапорів ЄС на будівлі парламенту до Дня незалежності країни.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button