Україна

В Україні починається пілотний проект тестування технологій пошуку мін


В Україні починається пілотний проект тестування технологій пошуку мін

ПРООН звернулася з пропозицією взяти участь у проекті до компаній та приватних підприємців, які мають досвід роботи з безпілотними технологіями у сфері розмінування.

У травні в Україні розпочнеться практична реалізація проекту, покликаного залучити світові компанії, які мають передові технології в галузі протимінної діяльності, до розмінування українських територій. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економіки.

Повідомляється, що ПРООН звернулася з пропозицією взяти участь у проекті до компаній та приватних підприємців, які мають досвід роботи з безпілотними технологіями у сфері розмінування.

На даному етапі близько 174 тисяч квадратних кілометрів території України потенційно забруднені, потребують нетехнічного та технічного обстеження та, у разі потреби, розмінування.

“Працюємо над тим, щоби все нове, високотехнологічне, ефективне, що є у світі в галузі розмінування, працювало тут, в Україні, на очищення наших земель. Запускаємо проект тестування новітніх технологій з виявлення мін у реальних умовах. За підсумками тестів запрошуватимемо виробників, чиї вироби та технології дали найкращі результати, до участі в обстеженні та розмінуванні українських земель”, – повідомила перший віце-прем’єр-міністр України – міністр економіки України Юлія Свириденко.

Виробникам технологій запропоновано обстежити та картографувати територію площею до 50 га з наявними на ній мінами (під поверхнею) та боєприпасами, що не розірвалися (на поверхні). Умови проекту передбачають складну місцевість з наявністю рослинності та, можливо, складними погодними умовами.

Зазначається, що компанії, які беруть участь у пілотному проекті, можуть застосовувати для збору та аналізу даних з об’єкта будь-яку технологію, яку вважатимуть за необхідне.

Учасникам проекту пропонується надати план масштабування пілотного проекту на роботи з розмінування території України, включаючи вартість робіт, потребу у персоналі тощо.

Раніше повідомлялося, що в Україні необхідно розмінувати близько 470 тисяч га сільгоспземель.

Україна розпочинає нову держполітику розмінування


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button