Україна

В Україні почнуть готувати водолазів-спецпризначенців

Для підготовки водолазів-спецпризначенців на майбутньому Навчально-тренувальному комплексі водолазної підготовки військовослужбовців водолазних спеціальностей шифр «НТКВП» передбачено виготовлення штурмової стінки для тренувань підрозділів спеціального призначення

Цього року у Водолазній школі Військово-морських сил ЗС України почнуть готувати водолазів-спецпризначенців.

Про це розповів начальник Водолазної школи ВМС ЗС України Сергій Титаренко у сюжеті телерадіостудії “Бриз” МО України, – передає 1NEWS з посиланням на Український мілітарний портал.

“Це стане наступним етапом підготовки після базового кваліфікаційного рівня «водолаз». На цьому модулі водолази не будуть виконувати жодних водолазних робіт, окрім спеціальних, і на цьому модулі будуть тільки водолазне спорядження із замкнутою схемою дихання”, – розказав Сергій Титаренко.

Для підготовки водолазів-спецпризначенців на майбутньому Навчально-тренувальному комплексі водолазної підготовки військовослужбовців водолазних спеціальностей шифр «НТКВП» передбачено виготовлення штурмової стінки для тренувань підрозділів спеціального призначення.

Також на ньому буде можливість відпрацьовувати абордажні дії тощо.

На початку грудня 2020 року Водолазна школа отримала власну модульну адміністративну будівлю, яка буде використовуватися для проведення теоретичної та практичної водолазної підготовки курсантів школи.

Також у споруді розміщено класи підготовки інструкторсько-викладацького і технічного складу, приміщення для зберігання навчально-методичної та навчально-технічної матеріальної бази, перевдягальні та душові.

У подальшому планується розширити навчально-матеріальну базу Водолазної школи за рахунок міжнародної співпраці з США, яка включає отримання локаторів бічного огляду, ручних сонарів, водолазних барокамер та сучасного антимагнітного водолазного спорядження закритого типу.

Back to top button