Події

Повідомлено про підозру проросійському блогеру, який через ТГ-канал збирав для…

Повідомлено про підозру проросійському блогеру, який через ТГ-канал збирав для ворога розвіддані на Запоріжжі

???? За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури громадянину України повідомлено про підозру у державній зраді (за ч. 2 ст. 111 КК України).

????За даними слідства, з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну 30-річний житель Василівки зайняв активну позицію підтримки та виправдовування російської агресії.

????Для поширення ідеології «руського миру» на захопленій території Василівського району він створив свій телеграм-канал. Його аудиторія зараз налічує понад 10 тисяч осіб.

????Блогер регулярно викладав контент, у якому підтримував окупаційну політику, а також дискредитував українську владу та Сили оборони.

????У публікаціях він закликав підписників ділитись інформацією про місця дислокації та пересування підрозділів ЗСУ, повідомляти результати обстрілів цивільної та критичної інфраструктури Запоріжжя й області тощо.

????Встановлював охочих допомогти окупантам та одразу передавав «на зв’язок» представникам спецслужб держави-агресора.

????Надалі підозрюваний передав повний контроль та управління профілем представнику країни-агресора. Це надало ворогу можливість оперативно вербувати проросійськи налаштованих громадян для розвідувально-підривної діяльності проти України.

????Досудове розслідування – Управління СБУ в Запорізькій області.

Back to top button