Україна

В Україні почали видавати безвідсоткові кредити на сонячні панелі


В Україні почали видавати безвідсоткові кредити на сонячні панелі

Кредитні продукти для громадян вже доступні у таких банках як: Приватбанк, Ощадбанк, Укргазбанк, Сенс Банк та Глобус.

В Україні видали перші кредити в рамках держпрограми безвідсоткового кредитування фізичних осіб – власників домогосподарств на придбання енергетичного обладнання. Про це повідомляє преслужба Мінекономіки.

Програма пільгового кредитування для приватних домогосподарств запрацювала 20 липня.

Зазначається, що власники будинків можуть отримати фінансування під 0% для закупівлі обладнання і встановлення у власних домогосподарствах сонячних панелей з системами накопичення енергії та вітрових установок.

Повністю компенсуватиметься відсоткова ставка за такими кредитами впродовж 10 років. Сума кредиту може складати до 480 тисяч гривень на придбання та встановлення гібридної системи електропостачання.

Кредитні продукти для громадян вже доступні у таких банках як: Приватбанк, Ощадбанк, Укргазбанк, Сенс Банк та Глобус.

Банки можуть корегувати умови програми. До прикладу, ПриватБанк кредитує приватних осіб за цією програмою строком в 5 років. Умови кредиту від кожного банку доступні на їхніх сайтах.

Як відомо, Кабінет міністрів затвердив Порядок надання фінансової підтримки фізичним особам, які встановлюють у власних домогосподарствах генеруючі установки, що виробляють електричну енергію з альтернативних джерел енергії.

Підтримка надається для придбання та встановлення фотоелектричних модулів та/або вітрових електроустановок встановленою потужністю від 1 кВт до 10 кВт, разом із гібридними інверторами, що здатні працювати як в автономному, так і в синхронному з зовнішньою мережею режимі, та установками зберігання енергії ємністю від 1 кВт год на кожен 1 кВт встановленої потужності генеруючої установки.

Максимальна сума кредиту – 480 тис. гривень.

Підтримка енергетики: які діятимуть програми для населення та бізнесу

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 + 14 =

Back to top button