Україна

Приватбанк закриє сотні відділень

До 2024 року «Приватбанк» планує мати 1250 відділень і персоналом близько 15,5 тисяч осіб. Про це йдеться в оновленій стратегії банку до 2024 року, яка нещодавно була затверджена Кабміном, передає 1NEWS.

Стратегією передбачається поділ «Приватбанку» на «хороший» і «поганий» з подальшою приватизацією «хорошого банку».

«Цільова модель» хорошого банку« зі штатом близько 15000 співробітників і 1250 відділеннями: цільової розмір операційних витрат – 8,3 млрд грн в порівнянні з 11,4 млрд грн на сьогоднішній день», – йдеться в документі.
«Хороший банк» – протилежне до стратегії «поганого банку», за якої всі проблемні активи (наприклад, непрацюючі кредити NPL) банку виокремлюють та передають в окремо створену установу. Таким чином решта життєздатних активів і утворюють «хороший» банк.

За даними НБУ, станом на 1 липня поточного року регіональна мережа «Привату» налічувала 1574 відділення. При цьому в стратегії наголошується, що штат персоналу банку на кінець 2020 року становив 21,6 тис співробітників.

У другому кварталі поточного року банки продовжили скорочувати відділення і персонал. У квітні-червні найбільше відділень закрили державні «Приватбанк» і Ощадбанк (110 і 54). Про це йдеться в «Огляді банківського сектора», підготовленому НБУ.
Як зазначається в огляді, у другому кварталі було звільнено 1,1 тисяч банківських працівників. Найбільше скорочували персонал державні та іноземні банки.

При цьому банки з вітчизняними власниками, навпаки, найняли майже 1,7 тисяч осіб. Всього в українських банках працюють близько 125 тисяч працівників.

 

 

 

 

 

Back to top button