Україна

В Україні планують збільшити кількість жінок-демінерів


В Україні планують збільшити кількість жінок-демінерів

Нині в Україні середній рівень залучення жінок серед усіх державних і недержавних операторів сягає близько 30%, що відповідає порядку денному НАТО “Жінки, мир і безпека”.

Україна прагне збільшити кількість жінок, залучених до протимінної діяльності. Про це перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки України Юлія Свириденко повідомила під час зустрічі з послом Канади у справах жінок, миру та безпеки Жаклін О’Ніл, пише пресслужба Мінекономіки.

“Гендерна рівність розглядається як невід’ємна частина політики України, яка базується на принципах інтеграції, інклюзивності та цілісності. Це стосується всіх видів діяльності, зокрема, і таких важливих напрямів, як розмінування”, – сказала Свириденко.

Повідомляється, що нині в Україні середній рівень залучення жінок серед усіх державних і недержавних операторів сягає близько 30%, що відповідає порядку денному НАТО “Жінки, мир і безпека”.

“Ми прагнемо збільшити участь жінок у діяльності операторів протимінної діяльності, тож для нас є цінною підтримка наших канадських партнерів у цьому питанні”, – додала міністр.

Повідомляється також, що допомога Канади на протимінну діяльність передбачає близько 28,6 млн дол. США з 2022 року і складається з 12 проектів, більшість із яких було реалізовано у 2023 році.

“Україна має обмежені ресурси у протимінній діяльності, ми потребуємо більше операторів з розмінування, більше техніки, навчання саперів. Уряд розглядає питання державного фінансування приватних операторів, що дозволить збільшити кількість таких компаній на ринку України, а також зацікавити міжнародні компанії активно приєднуватися до процесу розмінування українських земель”, – сказала Свириденко.

Нагадаємо, міжнародні партнери виділили Україні на проекти з гуманітарного розмінування на 2022-2027 роки понад 700 мільйонів доларів США в еквіваленті. Серед ключових донорів – США, Швейцарія, Норвегія, Японія, Нідерланди, Німеччина та інші.

В Україні почав діяти Корпус демінерів

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button