Україна

В Україні планують створити Національний банк розвитку


В Україні планують створити Національний банк розвитку

Цей банк розглядається як один з елементів післявоєнного відновлення України. Планується, що він матиме можливість видавати ризикові кредити.

 
В Україні на базі одного з існуючих банків планують створити Національний банк розвитку. Про це повідомив секретар Національної ради з відновлення України від наслідків війни, нардеп Данило Гетьманцев, повідомляє УНН.
 
Зазначається, що створення цього банку заплановане в рамках Плану відновлення України.
 
План визначає створення Національного фонду структурної трансформації економіки (Національного банку розвитку) задля фінансово-кредитної підтримки створення нових високопродуктивних виробництв / модернізації існуючих виробництв в обробному секторі промисловості.
 
“Для цього банку планується зменшити нормативи, давши йому можливість видавати ризикові кредити, щоб він не мусив резервувати великі кошти під ризиковані кредити і зміг ними вільніше розпоряджатися. Цей банк розглядається як один з елементів усієї післявоєнної України”, – повідомив нардеп.
 
Запуск банку планується на другому етапі реалізації плану, тобто після 2025 року.
 
Нагадаємо, у Лугано Україна представила План повоєнного відновлення на суму понад 750 млрд доларів, який міститиме 850 проектів задля відновлення країни.
 
План відбудови України. Конференція в Лугано
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button