Події

​​✍️ Уряд затвердив порядок реагування на кіберінциденти та кібератаки Сьогодні …

​​✍️ Уряд затвердив порядок реагування на кіберінциденти та кібератаки

Сьогодні Кабінет Міністрів України постановою затвердив розроблений фахівцями Держспецзв’язку Порядок реагування суб’єктами забезпечення кібербезпеки на різні види подій у кіберпросторі. Документ ухвалений на виконання Плану реалізації Стратегії кібербезпеки України.

???? «Порядок затверджує єдиний механізм впровадження суб’єктами забезпечення кібербезпеки операційних процедур реагування на кіберінциденти. Також він визначає чіткі й зрозумілі рівні критичності кіберінцидентів/кібератак та етапи реагування на них», – зазначив заступник голови Держспецзв’язку Олександр Потій.

Затвердження Порядку дасть можливість формувати процеси реагування на кіберінциденти та кібератаки відповідно до завчасно спланованих заходів із кіберзахисту, які спрямовані на:

???? швидке виявлення та захист від кіберінцидентів та кібератак;

???? належне інформування про такі події, запобігання, мінімізацію та усунення негативних наслідків; 

???? виправлення вразливостей, а також відновлення сталості і надійності функціонування інформаційних, електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, технологічних систем та інших об’єктів кіберзахисту.

Держспецзв’язку впродовж трьох місяців з дня набрання чинності постанови має затвердити методичні рекомендації щодо реагування суб’єктами кібербезпеки на зазначені у Порядку події у кіберпросторі.

Затвердження Порядку реагування суб’єктами забезпечення кібербезпеки на різні види подій у кіберпросторі розвиває підходи, які були закладені в організаційно-технічіній моделі кіберзахисту, розробленій Держспецзв’язку наприкінці 2021 року.

Back to top button