Україна

В Україні офіційно закрили 280 маршрутів до Польщі й Росії


В Україні офіційно закрили 280 маршрутів до Польщі й Росії

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури розпочало реформування галузі міжнародних пасажирських перевезень, і першим стало упорядкування переліку міжнародних автобусних маршрутів.

В Україні закрили 280 міжнародних автобусних маршрутів у напрямку Польщі й Росії. Про це повідомляє прес-служба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

Повідомляється, що міністерство розпочало реформування галузі міжнародних пасажирських перевезень, і першим стало упорядкування переліку міжнародних автобусних маршрутів.

Серед закритих у рамках реформування:
маршрути без відповідних дозволів з боку Польщі – 118;
маршрути, що ведуть до РФ – 140;
маршрути до Польщі, заяви щодо закриття яких подали перевізники – 22.

“Перший крок – це верифікація всіх міжнародних маршрутів, щоб мати актуальний перелік. Це дозволить нам бачити реальну ситуацію із перевезеннями і, зокрема, планувати роботу сервісу єЧерга для перетину кордону автобусам”, – сказав заступник міністра Сергій Деркач.

Повідомляється, що після верифікації маршрутів до Польщі відбудеться упорядкування маршрутів, що ведуть до інших країн, при цьому окрему увагу міністерство приділить маршрутам, які пролягають через тимчасово окуповані території, а тому не можуть діяти повноцінно або взагалі не діють. У такому разі перевізник має звернутися до міністерства із заявою щодо скасування маршруту чи внесення змін до нього.

Раніше повідомлялося, що Литва розглядає можливість припинення автобусного сполучення з Білоруссю

Рух автобусів із Сімферополя до Генічеська зупинено – Сальдо

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button