Україна

В Україні бурхливо зростає ринок буріння

Українські бурові компанії могли показати і кращі результати, проте вони, за невеликим винятком, не отримали великих замовлень

Високий попит на бурові роботи та сервісні послуги привів до бурхливого зростання ринку буріння в Україні. Передусім це стосується іноземних компаній. Про це повідомляє 1NEWS.

Починаючи з кінця 2017 р. в Україні з’явилося чотири бурові іноземні компанії з Білорусі, Хорватії та Китаю, які на кінець 2018-го оперували в Україні сімома буровими установками. Також на нашому ринку активно працюють іноземні сервісні компанії, які надають широкий спектр послуг. Серед відомих міжнародних сервісних компаній у 2018 р. найбільш активними були Weatherford і Schlumberger, які отримали величезні контракти в “Укргазвидобування”.

Українські бурові компанії могли показати і кращі результати, проте вони, за невеликим винятком, не отримали великих замовлень від “Укргазвидобування”. Лише одна українська компанія “Спецмехсервіс” отримала один лот з 15 у тендері “Укргазвидобування” на залучення зовнішнього бурового підрядника. В наступному тендері на початку 2018 р. усі сім лотів отримали китайські компанії. Українські буровики орієнтуються на приватні видобувні компанії, які теж збільшили замовлення протягом цього року.  На 2019 р. компанії планують збільшити обсяги буріння, тобто ринок зростатиме, і українським компаніям доведеться боротися за місце під Сонцем. Головні конкуренти — китайські компанії, які вже наступного року матимуть в Україні 15 бурових установок.

Джерело: ZN.ua

Back to top button