Україна

В Україні арештували нерухомість Царьова


В Україні арештували нерухомість Царьова

Мова йде про квартиру у Дніпрі, земельну ділянку на Київщині, а також два майнові комплекси у Криму.

Cуд арештував нерухомість колишнього народного депутата від Партії регіонів Олега Царьова загальною вартістю майже 500 млн гривень. Про це повідомила СБУ у п’ятницю, 2 лютого.

“Мова йде про квартиру у центральній частині Дніпра, земельну ділянку на Київщині, а також два майнові комплекси у тимчасово окупованому Криму. Зокрема, йдеться про санаторій Кірова та музей Садиба княгині Барятинської, де наразі проживає Царьов”, – йдеться у повідомленні.

Блокування активів екснардепа дозволить запобігти їх перереєстрації на підставних осіб для уникнення подальшої конфіскації майна, зазначили у СБУ.

Слідство встановило, після захоплення Криму Царьов переоформив свій санаторій відповідно до законодавства РФ. Тепер він регулярно сплачує гроші з рекреаційного бізнесу до бюджету Росії у вигляді “податків”.

Також Царьов уклав договір з підрозділом Росгвардії на монтаж та обслуговування технічних засобів охорони двох кримських об’єктів. Гроші за послуги він сплачує безпосередньо на банківські рахунки окупаційного угруповання РФ в Криму.

На підставі зібраних доказів СБУ додатково повідомила Царьову про підозру за статтею про фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України (ч.3 ст.110-2 КК України).

Нагадаємо, Олега Царьова засудили до 12 років позбавлення волі заочно. Його визнали винним в зазіханні на територіальну цілісність та недоторканність України.

Також СБУ кваліфікувала його дії за статтями про державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button