Україна

В Угорщині оприлюднили аудіозапис з доказом корупції в уряді Орбана – ЗМІ


В Угорщині оприлюднили аудіозапис з доказом корупції в уряді Орбана - ЗМІ

Голова мінюсту країни Юдіт Варга підтвердила в цьому аудіозапису, що урядовці допомагали приховувати корупцію.

Змову угорських урядовців для приховування корупції підтвердила в оприлюдненому аудіозапису колишня голова мінюсту країни Юдіт Варга. Про це повідомляє інформаційне агентство АР.

Аудіозапис оприлюднив Петер Мадяр, колишній чоловіком Варги, а нині активний опозиціонер та противник прем’єр-міністра країни Віктора Орбана.

За його словами, він оприлюднив 26 березня у Facebook та YouTube цю розмову, щоб викрити масштаби корупції в Угорщині серед посадовців та уряду.

На запису голос Варги описує, як інші урядовці домоглися видалення доказів з протоколів суду, щоб приховати свою роль у корупційних бізнес-операціях.

“Вони підказали прокурорам, що потрібно вилучити”, – розповідає Варга на записі, який, за словами Мадяра, він зробив під час розмови у квартирі колишнього подружжя.

Опозиціонер передав запис до прокуратури, щоб у подальшому його використали як доказ у розслідуванні.

Варга також не стала мовчати і обвинуватила колишнього чоловіка у домашньому насиллі і сказала, що заяву пробила під тиском.

“Я сказала те, що він хотів почути, щоб якомога швидше втекти. У такій ситуації будь-яка людина може сказати те, що вона не має на увазі в стані страху”, – стверджує Варга.

Сам Мадяр заперечив її звинувачення в окремій публікації на своєму Facebook.

Мадяр під час виступу в Будапешті 15 березня сповістив публіці, що хоче створити нову партію, щоб кинути виклик Орбану. В Угорщині вистачає критиків нинішнього уряду, що вважають політичну систему в країні глибоко вкоріненою автократією.

Мадяр виступив проти офіційної корупції в Угорщині, звинувативши Орбана у допомозі олігархічній системі. Опозиціонер звинуватив у корупції керівника відомства прем’єр-міністра Орбана Антала Рогана.

Запис вказує на ймовірну причетність Рогана до корупційних схем і показує, що Роган керував причетний до зміни доказів у суді.

Нагадаємо, Європейський парламент подасть до суду на Єврокомісію через виплату Угорщини 10,2 млрд євро. Такий історичний крок має дати чіткий сигнал главі ЄК Урсулі фон дер Ляйєн, що не можна йти на угоди з угорським прем’єром Віктором Орбаном, порушуючи закон

Орбан закликав до “окупації” Брюсселя

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button