Україна

В трьох школах Києва призупинили навчання через грип

У столиці спостерігається незначне погіршення епідемічної ситуації серед школярів щодо захворюваності на грип і гострі респіраторні інфекції. Захворюваність серед школярів зросла на 8,9% у порівнянні з 48-м тижнем епідсезону. У зв’язку з чим навчання в деяких класах трьох столичних шкіл призупинили. Про це розповів перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, повідомила 1News прес-служба відомства.

Він нагадав, що керівники навчальних закладів мають право повністю або покласово призупиняти навчальний процес за відсутності 20% від загальної кількості учнів із причини захворювання на грип та ГРВІ. Таке рішення на початку поточного року прийняла постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА.

«Наразі у місті захворюваність на грип і ГРВІ перебуває на рівні, характерному для даного періоду року. Проте за 49-й тиждень 2018 року зареєстровано незначне зростання захворюваності на 4,3%, якщо порівнювати з попереднім тижнем. Зростання відбулося як за рахунок дорослих, так і за рахунок дітей. Загальна картина захворюваності не викликає занепокоєння», – нагадав Микола Поворозник.

За його словами, задля уникнення розповсюдження інфекції прийнято рішення щодо призупинення занять у початкових класах однієї школи, де рівень захворюваності перевищив 20%. Іще у 2-х школах відбулося часткове покласове закриття.

«Наразі для учнів початкових класів спеціалізованої школи № 88 Печерського району призупинено навчальний процес. У Святошинському районі призупинено навчання у одному з класів школи № 50 та у ще одному – у НВК «Лілея», – зазначив Микола Поворозник та наголосив, що дошкільні навчальні заклади закриватися не будуть.

Нагадаємо, у наступні три дні в Україні значно погіршиться погода – сильні пориви вітру, хуртовина, ожеледиця. Відтак, до 13 грудня в Укравтодорі оголосили «жовтий» рівень небезпеки на дорогахпівнічних та центральних областей.

Back to top button