Україна

Київ відвідало майже вдвічі більше іноземних туристів

За словами начальниці управління туризму та промоцій КМДА Марини Радової, туристична галузь української столиці відновила близько 80 відсотків показників допандемічних часів

З початку 2021 року столицю України відвідали близько 700 тисяч іноземних туристів, що дозволило місту отримати 73 мільйони гривень туристичного збору.

Найбільше туристів приїздили до Києва з Ізраїлю, США, Німеччини, Туреччини та Саудівської Аравії, – інформує 1News.

За словами начальниці управління туризму та промоцій КМДА Марини Радової, туристична галузь української столиці відновила близько 80 відсотків показників допандемічних часів.

У 2020 році Київ відвідали близько 380 тисяч іноземних туристів, що в понад чотири рази менше, ніж у 2019 році, коли кількість гостей перевищила півтора мільйона.

Торік туристичний збір склав 34 мільйони гривень, а за рік до того – 62 мільйони.

За даними Державного агентства розвитку туризму, Україну в 2020 році відвідали майже 3,4 мільйона осіб.

Найбільше іноземців приїздили з Молдови, Білорусі, Росії, Румунії та Туреччини.

Порівняно з 2019 роком така кількість вчетверо менша, адже тоді країна прийняла 13,7 мільйона іноземних туристів.

Надходження до місцевих бюджетів від туристичного податку в 2020 році склали близько 130 мільйонів гривень, що на 34 відсотки менше, ніж роком раніше.

Українці ж торік втричі менше подорожували за межі країни, ніж за рік до того: кількість виїздів громадян України за кордон трохи перевищила 11 мільйонів у 2020 році проти 30 мільйонів у 2019 році.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button