Україна

В США пояснили, як Україна застосовуватиме ATACMS


В США пояснили, як Україна застосовуватиме ATACMS

США постачатимуть Україні тактичні балістичні ракети ATACMS на регулярній основі, очікують в Києві.

Балістичні ракети ATACMS, передані Сполученими Штатами Україні, мають застосовуватись виключно в межах суверенної території української держави. Про це у четвер, 19 жовтня, заявив представник Пентагону генерал Патрік Райдер під час відеобрифінгу.

“Я не можу вдаватися в конкретику щодо кількості ATACMS, яку ми передали. Однак, як і всі інші системи та обладнання, які ми віддали Україні, було підкріплено запевненнями, що вони використовуватимуться в межах України, щоб повернути назад та захистити суверенну українську територію”, – вказав він. 

Райдер додав, що Штати та Україна продовжать консультації із партнерами та союзниками для забезпечення країни усім необхідним для захисту від російської агресії.

Зазначимо, Україна у ніч проти 17 жовтня завдала потужних ударів по аеродромах в окупованих Луганську та Бердянську. Це було перше застосування американських балістичних ракет ATACMS із касетною бойовою частиною, яка чудово підходить для ударів по летовищах.

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову із президентом США Джо Байденом. Однією з тем обговорень стали далекобійні ракети ATACMS.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що у майбутньому Україна отримає більше ATACMS. Зокрема, і зі збільшеною дальністю.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button