Україна

У Криму завели 559 справ за “дискредитацію армії РФ”


У Криму завели 559 справ за дискредитацію армії РФ

Нині на півострові діє кілька рухів опору, чого не було до повномасштабного вторгнення Росії, зазначають у представництві президента України в Автономній Республіці Крим.

Постійна представниця президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева повідомила про 559 справ за “дискредитацію ЗС РФ”.

Повідомляється, що в 490 випадках було винесено постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу. За даними представництва президента у Криму, на сьогодні громадяни України вже сплатили понад 15,5 мільйона рублів незаконних штрафів.

Нині на півострові діє кілька рухів опору, чого не було до повномасштабного вторгнення. Це, зокрема, партизанський рух АТЕШ, рух громадського опору Жовта стрічка, жіночий рух Зла мавка, Кримські бойові чайки. Вони розповсюджують листівки, символіку, стежать за пересуванням військової техніки ворога.

Нагадаємо, російські окупанти, які перебувають на території Луганської області, скаржаться на “партизанщину”: місцеві жителі у прифронтових районах всіляко цькують військових.

Раніше повідомлялося, що окупанти нарахували тисячі партизанів на загарбаних територіях. Росіяни за майже два роки окупації не змогли взяти під повний контроль місцевих жителів і подолати підпільний рух.

ГУР: У Мелітополі підірвали трьох офіцерів РФ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button