Україна

В РНБО заявили про “рубльову окупацію” в Маріуполі

В РНБО заявили про рубльову окупацію в Маріуполі

Фото: Инсайдер / Telegram

Наслідки обстрілу Маріуполя

Наступним кроком окупантів стане примусова відмова маріупольців від громадянства України.

 

У Маріуполі російські окупанти намагаються схилити місцеве населення до співпраці, обіцяючи виплатити компенсацію за зруйноване житло в рублях. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО України у понеділок, 18 квітня.

 

 

 

Так пропагандистські медіа РФ повідомляють, що мешканцям Маріуполя оформлюють документи для пересування, тут же вони можуть подати заявку про відшкодування свого зруйнованого житла для подальшої компенсації. При цьому черги нібито багатотисячні.

 

“Щоправда, на фотографіях – не більше 20 осіб біля якогось приміщення з окупантською символікою. Невідповідність слів фактам пропагандистська машина РФ виправдовує тим, що “вже просто робочий день закінчився і люди розходяться”, – відзначили в РНБО.

 

Там вважають, що так ворог намагається провести “рубльову окупацію” тимчасово захоплених територій, щоб потім ізолювати населення за прикладом ОРДЛО.

 

“Не співпрацюйте з окупантами. Компенсацію виплачують лише тим, хто отримує фейкові документи від загарбників. Наступним кроком стане примусова відмова від громадянства України”, – йдеться в повідомленні.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button