Світ

В РФ засудили до 18 років колонії полоненого бійця Азову

В РФ засудили до 18 років колонії полоненого бійця Азову

Фото: Російські ЗМІ

Південний окружний військовий суд розглядає справи про полонених громадян України, що є порушенням міжнародного права

Росіяни прагнуть, щоб перші три роки терміну українець відбув у в’язниці, а решту – колонії.

Південний окружний військовий суд в російському Ростові-на-Дону засудив до 18 років колонії суворого режиму полоненого громадянина України Владислава Плахотника за службу в українському батальйоні “Азов”. В Росії він оголошений “терористичним”. Про це в суботу, 4 травня, повідомляє Радіо Свобода з посиланням на свій проєкт під назвою Кавказ.Реалії.

“Суд визнав Плахотника винним за статтями про участь у терористичній організації та проходження навчання для здійснення терористичної діяльності. Перші три роки терміну українець має відбувати у в’язниці”, – йдеться в повідомленні.

ЗМІ зазначає, що Південний окружний військовий суд продовжує розглядати справи про полонених громадян України. Експерти наголошують, що ці російські судові процеси – порушення міжнародного права та частина політичної стратегії Росії проти України.

Нагадаємо, укарїнський омбудсмен Дмитро Лубінець заявив, що Верховний суд РФ визнав український полк Азов так званою “терористичною організацією”, щоб вивести полонених бійців підрозділу з-під дії Третьої Женевської конвенції та застосувати до них кримінальне переслідування.

У Росії почалося судилище над азовцями

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

sixteen − eleven =

Back to top button