Україна

В районі Авдіївки відбито більше 10 атак – Генштаб


В районі Авдіївки відбито більше 10 атак - Генштаб

Росіяни безуспішно намагалися відновити втрачене положення в районах Кліщіївки, Андріївки та Вербового.

З початку поточної доби українські війська відбили численні штурми російських агресорів на шести напрямках, у тому числі і в районі Авдіївки. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні в суботу, 28 жовтня.

Вказано, що оперативна обстановка на сході та півдні України залишалась складною. Відбулось 48 бойових зіткнень. Ворог завдав 5 ракетних та 18 авіаційних ударів, здійснив 20 обстрілів з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах.

Так, на Куп’янському напрямку росіяни вели безуспішні штурмові дії в районах населених пунктів Синьківка та Іванівка Харківської області. Там було відбито 5 атак противника. Разом з тим на Л Лиманському напрямку ворог наступальних дій не вів, продовжував перегрупування військ.

На Бахмутському напрямку ворог безуспішно намагався відновити втрачене положення в районах Кліщіївки та Андріївки, де наші захисники відбили 6 атак противника.

А на Авдіївському напрямку росіяни вели безуспішні штурмові дії в районах населених пунктів Керамік, Степове, Авдіївка, Тоненьке, Опитне Донецької області. Там було відбито понад 10 атак.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони відбили 16 атак ворога в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог за підтримки авіації вів безуспішні штурмові дії біля Старомайорського та південніше Золотої Ниви Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник намагався відновити втрачене положення біля Вербового Запорізької області, але успіху не мав.

Водночас, ЗСУ продовжували ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, а також штурмові дії під Бахмутом. ЗСУ завдавали окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажували ворога вздовж всієї лінії фронту.

Протягом доби наша авіація завдала 5 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділи ракетних військ уразили район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та артилерійський засіб противника.

Нагадаємо, за добу 27 жовтня на фронті було вбито 740 росіян. Загальні втрати країни-агресора Росії з початку війни проти України наближаються до 300 тисяч.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button