Україна

В Раді розповіли, чи пройдуть вибори цієї осені


В Раді розповіли, чи пройдуть вибори цієї осені

Проведення виборів до Верховної Ради зараз неможливе з декількох причин, пояснили в Слузі народу.

Парламентські вибори в Україні відбудуться лише після закінчення війни. Зараз проведення виборів неможливе, про це заявила голова партії Слуга народу Олена Шуляк в інтерв’ю ютуб-каналу У ліжку.

“Які можуть бути вибори, коли йдуть бойові дії. Які можуть бути вибори без тих людей, наприклад, які воюють, а ми тут проводимо вибори. Які можуть бути вибори, коли безпекові критерії не вирішені на частині територій Харківської, Донецької, Херсонської областей, де постійно щось відбувається”, – зазначила нардеп.

Крім того, Шуляк нагадала про мільйони українців, які знаходяться за кордоном та не можуть проголосувати. Також, як зазначила нардеп, частина виборчої інфраструктури зруйнована, а реєстр виборців не актуалізований.

“Зараз війна, концентрація одна – перемога. Чи будуть вибори? Будуть. Коли? Після перемоги. Чи будуть зміни до законодавства? Будуть. Ми навіть обговорюємо, що це можна буде називати про перші післявоєнні вибори”, – додала вона.

Зазначимо, що проведення парламентських виборів в Україні заплановане на 29 жовтня 2023 року.

Нагадаэмо, в Росії внесли зміни до закону Про військовий стан, які дозволяють проводити вибори на окупованих територіях та депортувати мешканців.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button