Події

13 років за ґратами проведе колаборант, який будував кар‘єру «русского правоохр…

13 років за ґратами проведе колаборант, який будував кар‘єру «русского правоохранителя» під час окупації Куп‘янщини

????За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав винним громадянина у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

????Йому призначено покарання у виді 13 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах на строк 10 років.

????Прокурори у суді довели, що під час окупації смт Шевченкове Куп‘янського району місцевий мешканець пішов на співпрацю з ворогом. Він колишній посадовець органів внутрішніх справ, який у 2017 році звільнився зі служби за станом здоров’я.

????У серпні 2022 року він добровільно зайняв посаду «слідчого» у незаконному правоохоронному органі «Пункт полиции № 2 (пгт Шевченково) Управления внутренних дел ВГА Харьковской области».

????Колаборант складав документи про проведення «слідчих дій», здійснював підвищення кваліфікації шляхом вивчення законодавства рф про правоохоронні органи.

????Він разом з російськими військовими проводив «обшуки» у цивільного населення.

????Чоловік планував втекти від українського правосуддя, проте йому це не вдалось. Вже через день після деокупації громади правоохоронці встановили його місцезнаходження і затримали.

????Досудове розслідування та оперативний супровід – СБУ.

Back to top button