Україна

В Повітряних силах повідомили, що потрібно для успішного наступу


В Повітряних силах повідомили, що потрібно для успішного наступу

Солдат на полі бою повинен відчувати, що з неба він захищений, підкреслив командувач Повітряних сил України.

Українські військові наступають на фронті однак їм потрібне підкріплення в небі. Про це у суботу, 19 серпня, в ефірі телемарафону заявив командувач Повітряних сил Україні ЗСУ Микола Олещук. 

Він зазначив, що основна загроза на фронті йде від російських літаків Су-35. 

“Наразі основна загроза йде від російських літаків Су-35, однак їх можна нейтралізувати за допомогою літаків типу F-16/JAS-39 Gripen”, – вказав він. 

Олещук пояснив, що по класиці ведення повітряного бою, якщо противник втратить декілька відсотків (від двох до п’яти) своїх літаків, він відмовиться від виконання бойового завдання і буде аналізувати, що він робить не так.

“Це дасть українським військовим змогу тимчасово, а можливо і повністю завоювати перевагу в повітрі. А якщо ми завоюємо перевагу в повітрі, то, повірте мені, що темпи контрнаступу будуть значно вище. Тому що солдат на полі бою повинен відчувати, що з неба він захищений”, – додав Олещук.

Раніше у суботу міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що українські пілоти, інженери та техніки вже розпочали навчання на винищувачах F-16.

А на поточному тижні стало відомо, що США офіційно схвалили передачу літаків F-16 Україні від Данії та Нідерландів. Постачання можуть початися після того, як українські пілоти опанують ці винищувачі.

Нагадаємо, у липні було офіційно створено коаліцію з навчання українців на F-16, до якої увійшло 11 країн.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button